|
Władywostok-Kamczatka (sierpień-wrzesień 2012) |
| Autor |
Wiadomość |
Terra
|
Wysłany: Sob Sty 07, 2012 3:49 pm Władywostok-Kamczatka (sierpień-wrzesień 2012)
|
|
|
Witam,
Planuję wakacyjną podróż na Kamczatkę i ewentualnie do Władywostoku lub do innych miast na dalekim wschodzie Syberii. Poszukuję kompana - pozytywnego i najlepiej mającego jakieś doświadczeniu w podróżowaniu.
Ja sama sporo podróżuje. Spędziłam ponad pół roku w Rosji, najdalej dotarłam nad Bajkał i teraz chcę jeszcze dalej na wschód
szacowany koszt: ok. 5 tys. zł
Oczywiście podałam jedynie orientacyjne informacje, plan mam w głowie. Gdyby znalazł się ktoś zainteresowany to proszę o kontakt |
|
|
|
 |
Terra
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 6:56 pm
|
|
|
Podróż miałaby wyglądać tak:
Moskwa - Pietropawłowsk Kamczacki, tam 7 dni i z powrotem do Moskwy. (ok 2,5 tys.)
Potem znowu z Moskwy do Wladywostoka, albo pociągiem, albo samolotem, (pociąg około 1500 zł, a samolot 2 tys. zł). We władywostoku planuje zostać dłużej ok. 2 tyg., ponieważ tam jest więcej do zobaczenia, jest kolej. Chciałam pojezdzić pociągiem po okolicznym miejscowościach, chabarowsk etc.
Planuje korzystać z CS i z hosteli, może z namiotu, ale tylko wtedy gdy pojadę tam z kimś.
Lepsze byłoby połączenie Pietropawłowsk - Władywostok, ale tutaj bilety samolotowe są bardzo drogie, i bardziej opłaca się wrócić do Moskwy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
szybko i skutecznie zdobyć informacje o interesujących Cie miejscach
wymienić się własnym doświadczeniem i wiedzą
lepiej poznać innych użytkowników portalu
dowiedzieć się więcej o GPS i o funkcjonowaniu e-przewodniki.pl
|